ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 27

2.3.14-8.3.14

מיומנויות בין-אישיות

אחד מהגורמים שמשמרים את הנטייה לאכילת יתר אצל אנשים מסוימים, הם קשיים באסרטיביות ומיומנויות בין-אישיות. מדובר בקושי להגיד "לא" לא רק לאוכל כי אם גם לבני אדם בסביבת העבודה, הבית והחברה.

תהליך של שינוי הרגלי אכילה הוא תהליך שעלול להפר את האיזון הישן שבו האדם נהג להכניע את צרכיו לצורכי הסביבה. שינוי בהרגלי חיים ודאגה לבריאות ולצרכים האישיים עלולים לעורר מתחים עם הסביבה הבין-אישית, בייחוד באותם המצבים בהם לסביבה יש עניין בשימור המצב הישן.

לא תמיד נוח לאנשים בסביבה להתרגל לאדם שמתחיל לדאוג לעצמו, לשנות את המאכלים בבית ולצאת לחדר כושר שעה שהיו רגילים לשרות מסור ומיידי. 

כמה חלבונים באמת דרושים לנו?

תזונה יומית רגילה תניב כ- 70 גרם חלבון שזה מעל ומעבר לנדרש לאדם בוגר. ספורטאים זקוקים ליותר. לא כול החלבונים זהים ויש להקפיד על צריכת חלבונים מאוזנת מבחינת הרכבם. צמחונים נמצאים בסיכון לצריכת חלבון נמוכה מהדרוש. תזונה עתירת חלבון ודלת פחמימות עלולה לגרום להגברת הסיכון לחולשת עצמות.

גוף האדם הבוגר (בהנחה שאינו ספורטאי מקצועי או מכור לבניית שרירים) זקוק ל- 0.8-1.0 גרם חלבון ליום, לכול קילוגרם של משקל גוף, תלוי במידת הפעילות הגופנית שלו. כלומר, אדם השוקל 68 קילוגרם יזדקק לכול היותר לכ- 68 גרם חלבון ליום ובמרבית המכרעת של המקרים תזונה רגילה ומאוזנת תספק כמות זו.

 תזונה יומית רגילה תניב כ- 70 גרם חלבון (דגני בוקר עם חלב, כריך טונה לצהריים, דג או בשר עם קטניות לארוחת ערב). בניגוד לאמונה הרווחת, תוספת חלבונים לא תוסיף לכם מסת שריר.

מתכון השבוע - קדירת עוף בזיתים

6 מנות , 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת שומן + 1מנת ירק

המרכיבים :

250  גרם זיתים ירוקים מגולענים (רצוי לחצות אותם, כדי לוודא שאין אף גרעין שובר שיניים בפנים)

תרסיס שמן זית

2  בצלים גדולים, קלופים ופרוסים 

6  שיני שום, קלופות ופרוסות 

 3 גבעולי סלרי, קצוצים 

1  גמבה קטנה, חתוכה לקוביות 

1  כפית מלח 

 1 כף כורכום 

1  כף פפריקה מתוקה 

1  כף כמון 

פפריקה חריפה, לפי הטעם 

פלפל שחור, לפי הטעם 

1 קופסה (300 גרם) עגבניות מרוסקות 

6 כרעיים עוף (6 רבעים - 6 יחידות של שוק + ירך)

1-2 פלפלים מיובשים, חריפים או מתוקים 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות)

2. מסננים את הזיתים היטב. מניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, ובכל פעם מקפידים להחליף את המים. 

3. מחממים את השמן בסיר או בקדרה, שאפשר להכניס לתנור ומאדים את הבצל עד הזהבה. 

4. מוסיפים את השום, הסלרי והגמבה וממשיכים לאדות כמה דקות עד שהם מתרככים . מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את הזיתים ומסדרים על הרוטב את נתחי העוף. 

5. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף, אך לא יותר, ומסדרים מלמעלה את הפלפל המיובש.

מכסים ואופים בתנור כ -־4 שעות, כך שבשר העוף מתרכך ונופל מהעצם, וטעמי התבשיל מתרכזים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים. 

וטיפ חשוב, אם מבשלים בקדרת חרס: 

בסעיף 3, מניחים את העוף בקדרה, יוצקים עליו רוטב אך מכסים בהרבה פחות מים, מפני שבבישול בקדרת חרס המים אינם מתאדים.  

שבוע טוב!

חזרה לרשימה