ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 25

16.2.14-22.2.14

קשיים בוויסות רגשי

אחד מהגורמים המשמרים את הנטייה לאכילת יתר הוא קושי בוויסות הרגשי. ישנם אנשים שבמהלך חייהם למדו לאכול כתגובה למצבים רגשיים כגון, דיכאון, חרדה, כעס, בדידות או לחילופין התרגשות ושמחה. אנשים שנוטים לאכילה רגשית פיתחו הרגל של אכילה כאמצעי של בריחה או שיכוך כאב רגשי. 

מכיוון שרגשות הם חלק מטווח החוויות האנושיות שכולנו חשופים אליהם, חלק מהעבודה שנעשית עם אנשים שמתקשים להתמודד עם רגשותיהם היא שיפור היכולת לוויסות הרגש, ופיתוח סיבולת למצבים רגשיים שמעוררים אצלם את הדחף לאכילה. 

הנכונות להרגיש את הרגש ולשאת אותו, מאפשרת לאדם לפתח מנגנוני התמודדות חלופיים לבריחה באמצעות אכילה. למעשה, היכולת להתמודד עם רגשות היא מיומנות חיים שמפחיתה את הצורך באכילה רגשית. 

אוכלים שונה בחברה של גברים או נשים

חוקרים עקבו אחר 127 סטודנטים שאכלו במסעדת הקמפוס של האוניברסיטה בזמני ארוחת צהריים וארוחת ערב, במשך עשרה ימים. בממוצע, כאשר גברים אכלו עם נשים, הגברים נטו לצרוך יותר קלוריות בהשוואה לאלו שאכלו עם גברים אחרים. לעומת זאת, נשים נטו לצרוך פחות כאשר אכלו בחברת גברים בהשוואה לכמות שאכלו בחברת נשים אחרות. חישבו עם מי אתם אוכלים....

מתכון השבוע - מרק בטטות ותפוזים דל קלוריות   

5 מנות, 1 מנה = 1.5 מנת פחמימה + 1 מנת ירק

החומרים:

1 בצל קצוץ

1 שן שום קצוצה

1 גבעול רוזמרין

750 גר' דלעת קלופה ומגולענת

500 גר' בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות

3 כוסות מים

1 כוס מיץ תפוזים

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. 

מכסים ומאדים 15-20 דק' או עד שהירקות רכים. 

מוציאים את הרוזמרין. 

מעבדים את המרק בבלנדר.

להגשה, מחממים שוב, יוצקים לקערות ובוזקים פלפל שחור טרי טחון.

שבוע טוב!

חזרה לרשימה