ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 16

15.12.13-21.12.13

מחשבות שמובילות לאכילת יתר

אנשים רבים מתקשים לעשות שינוי באורח החיים. הם לומדים לראות את ההשמנה שלהם כבעיה נרחבת ונצחית הנובעת מפגימות אישית חסרת תקנה או מגורמים חיצוניים שאין עליהם שליטה. "החגים הורסים לי, לוח הזמנים הצפוף מונע ממני, הערות הסביבה ממרידים אותי, אני פגום, לעולם לא אצליח לרדת במשקל". ניתן ללמוד לזהות את המחשבות האוטומטיות שצצות לנו בראש ומובילות אותנו להתנהגות אוטומטית של אכילת יתר. ניתן לעשות זאת דרך הכוונת תשומת הלב שלנו למצבי סיכון שלעיתים תכופות מסתיימות באכילת יתר. מצבי סיכון לאכילת יתר הם מגוונים ומשתנים מאדם לאדם. הם יכולים להיות קשורים בין השאר לשעות מסוימות ביממה, למקומות מסוימים, למראה וריח של אוכל, למצבים רגשיים, לקונפליקטים בין-אישיים ולמצבים בהם האדם מצוי לבד וחשוף לאוכל.

=>מהם מצבי הסיכון שלך?

מתכון השבוע - אומצת בקר ברוטב קונקווט   (תפוזים ננסיים)

4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת פרי + 1 מנת ירק

החומרים:

4 אומצות מותן (סינטה) – (150 גר' כל אחת)

3 עגבניות בינוניות

15 קונקווט (תפוזים ננסיים) או קליפה מ-2 תפוזים-החלק הצהוב

ממתיק מלאכותי, שווה ערך ל – 2 כפות סוכר

2 כפות סויה

4 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות יין ורמוט

¼ כפית אבקת צ'ילי או פלפל אדום חריף

3 שיני שום כתושות

1 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) קצוץ

אופן ההכנה:

מרסקים את בשר העגבניות ללא הקליפה והגרעינים, קוצצים את הקונקווט, מוסיפים את הממתיק, הסויה, היין, מעט אבקת צ'ילי או פלפל אדום חריף, מוסיפים את הזנגביל הקצוץ, הבצל הירוק והשום. מערבבים את החומרים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מקררים ומרסקים בממחה.

שורים את האומצות בתוך תערובת המישרה למשך כשעה.

לאחר השרייה, צולים את האומצות על גריל פחמים 5-10 דקות מכל צד ומרטיבים מידי פעם בתערובת המישרה. 

תוספת:

סלט ירוק טרי עם פלחי הקונקווט ורצועות גמבה או פלפל ברוטב לימון

שבוע טוב!

חזרה לרשימה