ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 8

20.10.13-26.10.13

רוצה, אבל לא עושה . . .

תופעת ה- overwhelming (=הצפה)

תופעה זו נוצרת כאשר האדם מדמיין לעצמו את המטרה/עשייה שעליו לעשות כגדולה וענקית (והוא עושה זאת פשוטו כמשמעו כלומר הוא ממש מדמיין רואה את מה שעליו לעשות, והתמונה הזו ענקית ובדרך כלל היא גם מאוד קרובה לפנים שלו). 

תרגיל:

נסו לראות את עצמכם שוטפים כלים, רק שעכשיו תיקחו את התמונה הזו שאתם רואים (חלק רואים תמונה צבעונית וחלק שחור לבן) ותגדילו אותה, ותגדילו עוד, ועם כל הגדלה תקרבו אותה לפנים שלכם. 

זה כמו לצפות במסך קולנוע ענק במרחק שהאף שלכם כמעט נוגע במסך. 

מה קורה להרגשה שלכם כאשר התמונה כזאת ענקית וצמודה לאף שלכם? (זה דורש מעט עירנות פנימה לתוך הגוף). 

רוב האנשים בשלב הזה משתתקים אל מול התמונה הענקית הזו, ודוחה את המשימה כל הזמן? 

יש שני פתרונות לתופעה הזו: 

1. יצירת שינוי בגודל התמונה, להקטין אותה עוד ועוד, ולהרחיק אותה מהפנים למרחק נורמאלי (שימו לב איך ההרגשה שלכם משתנה כשאתם מקטינים את התמונה ומרחיקים אותה מהאף)

2. לקחת את המשימה ולפרק אותה לתת משימות קטנות. 

בדוגמה של שטיפת הכלים: 

במקום לשטוף את כל הכלים המשימות הן: 

א. לסדר את ערימת הכלים כך שהכוסות יהיו לחוד והצלחות לחוד 

ב. לשטוף רק את הכיור, כך שיהיה נקי. 

ג.  לסבן את הצלחות בלבד. 

ד. לשטוף רק את הצלחות ולשים במייבש הכלים. 

ה. לסבן ולשטוף את הכוסות בלבד 

וכך הלאה. ... 

*שם אחר לשיטה הזו: "המסת הקרחון" – קרחון ממיסים חתיכה, חתיכה...

נחשוב על דוגמא מחיי היום יום שלנו בתוכנית, דוגמא לפעולה שקשה לנו לביצוע.

למשל, התארגנות עם אוכל מראש לכל היום, פעילות גופנית... נשמח לרעיונות שלכם:

מי מאיתנו עושה זאת?

מי מאיתנו נרתע מזה וחושב שזה בלתי אפשרי?

ננסה לפרק משימה זו למשימות קטנות.... 

ומה החוויה כעת?

מתכון השבוע - דג דניס עם פול ירוק

חומרים:

2 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 2 מנות ירק

2 דגי דניס מפולטים (סה"כ 500 גרם)

200 גרם פול ירוק קפוא

מעט עלי זעתר טרי 

קוביות עגבניות 

מיץ לימון טבעי

2  עלי מנגולד

6  שיני שום מקולפות 

תרסיס שמן זית 

תבלינים: מלח , פלפל לבן , זעפרן , זעתר 

אופן ההכנה

מאדים קלות את דגי פילה הדניס משני הצדדים ומוציאים מהסיר. מוסיפים את עלי המנגולד והפולים, ולאחר שעברו חליטה קלה , מחזירים את הדגים, מוסיפים את קוביות העגבניות ואת השום, ומתבלים בעלי הזעתר הטריים . לאחר מכן מוסיפים את המלח , פלפל והזעפרן וממשיכים לבשל כ- 10 דקות על אש קטנה ומגישים .

שבוע טוב!

חזרה לרשימה