ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 3

15.9.13-21.9.13

חג סוכות

"ושמחת בחגיך.....והיית אך שמח"(דברים ט"ז). אחת המצוות של חג הסוכות בנוסף לישיבה בסוכה ,ארבעת המינים והאושפיזין, היא מצוות השמחה. מהי השמחה? השמחה בחג אינה בהכרח אכילה מופרזת,ולא נכונה הגורמת לנו לצאת מתכנית האכילה.

ראש השנה ויום הכיפורים כבר מאחורינו אפשר לבדוק כיצד הצלחנו לעמוד בתכנית בחגים אלו? מה הדבר ששימח אותנו באמת? האם חריגה מהתכנית באמת משמחת אותנו? או אולי עמידה בפיתויים והיצמדות לתכנית גורמת לנו לשמחה ,התעוררות רוח ותחושת עוצמה?

פעמים רבות אכילה לא מבוקרת מתחילה עם הרגשת נועם והנאה ומסתיימת במפח נפש, תחושת אשמה, כעס וייאוש.כדאי לזכור תמיד לפני המעשה כיצד נרגיש אחר כך, ההשהיה  תעזור לנו להימנע מהיציאה מהתכנית.

בסוף השבוע יחול חג שמחת תורה ועוד התמודדות מול פיתויים לפנינו.

מה למדנו מההתמודדות שלנו בחגים הקודמים?

מה נשנה הפעם?

מתכון השבוע:

קדירת בשר עם פירות יבשים

החומרים:

10 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת פרי

 

1.5 ק"ג נתח צלי כתף, חתוך לקוביות גדולות

2  בצלים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

2  גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות

 מספר גבעולי סלרי, קצוצים

2  כוסות פירות מיובשים (שזיפים, משמשים, צימוקים, חמוציות – מה שאוהבים...)

1/2 כוס יין אדום יבש/חצי יבש

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורר

מלח, פלפל שחור טחון טרי

תרסיס שמן

ההכנה:

1. בסיר גדול שאפשר להכניס גם לתנור מחממים את השמן (אם אין סיר כזה, עושים את כל תהליך ההכנה על הכיריים בסיר גדול ואז מעבירים לקדרה שמתאימה לאפייה בתנור). מוסיפים את קוביות הבשר ומאדים אותן היטב מכל הצדדים. מוציאים את קוביות הבשר ומניחים בצד. שמים בסיר את הבצל ומאדים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים כמה דקות. מוסיפים את הפירות המיובשים, היין והתבלינים ומבשלים עד רתיחה.

 

2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות)

 

3. לאחר הרתיחה מחזירים את הבשר לסיר (או שמעבירים את הנוזל עם הירקות והפירות המיובשים לקדרה ומכניסים לתוכה גם את הבשר). מכסים את הסיר או הקדרה ואופים שעתיים. 

4. ההגשה: מצננים את הבשר לטמפרטורה חמימה. מגישים קוביות בשר עם רוטב ופירות, רצוי לצד אורז מלא או פירה תפוחי אדמה

 

חזרה לרשימה