מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 41
23.6.13-29.6.13
מתי מתחילים??
החיים מלאים באירועים והתחייבויות – ובדרך כלל מלווים באוכל. לדוגמא, חגי ישראל פרוסים לאורך כל השנה. יש גם חופשות, , סופי שבוע, אורחים מחו"ל, נסיעות לחו"ל, חתונות, מסיבות בר מצווה, ימי הולדת, אירועים מהעבודה והבילויים הרגילים עם בני משפחה וחברים.
החדשות הטובות הן שרק אנחנו נקבע מה יקרה באותו האירוע – איך נשמור, מה נאכל וכו'. ההחלטה היא שלנו ותלויה בגישה שננקוט.
מתכון השבוע - לזניה גבינה
8 מנות, 1 מנה = ½ 1 מנת חלב + 2 מנות לחם
המצרכים:
למילוי: 2 קופסאות קוטג' % 5 שומן, 1 כף פטרוזליה קצוצה, 2 ביצים, מלח, פלפל.
לרוטב: 2 קופסאות רסק עגבניות, 1 כפית אורגנו, 1 כפית שום כתוש, מלח,פלפל, ½ כוס מים.
בנוסף: 1 כוס גבינה צהובה מגוררת.
10-12 עלים של לזניה יבשה, לפני בישול.
ההכנה:
מערבבים יחד את החומרים של המילוי. בנפרד מבשלים במשך מספר דקות את חומרי הרוטב ביחד. מסדרים בתבנית משומנת עלי לזניה ללא בישול מוקדם. מניחים מעל חצי מכמות המילוי, חצי מכמות הרוטב וחצי מכמות הגבינה. שוב מניחים עלי לזניה, ושוב יתר המילוי, יתר הרוטב ויתר הגבינה.
אופים ½ שעה בחום גבוה. ממתינים 10 דקות ורק אחר כך חותכים ומגישים.
הערות:
ניתן לאכול כארוחת ערב בליווי סלט ירקות