מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 36
19.5.13-25.5.13
כללי ברזל לתזונה, בריאות ושיפור איכות החיים
1. לאכול בצורה שיטתית ומגוונת, אין מאכל אסור, יש מאכלים מומלצים יותר ומומלצים פחות.
2. התזונה צריכה להתבסס על טעם אישי והרגלים קיימים, כאשר בהדרגה משנים את אילו שאינם נכונים.
3. לאכול רק את מה שנחוץ על מנת לשמור על משקל תקין.
4. להגביר את צריכת הסיבים.
5. להתרגל לאכול דגנים מלאים, ירקות ופירות.
6. לצרוך דברי חלב דלי שומן.
7. לצמצם את צריכת השומן הרווי.
8. לשתות הרבה.
9. לצמצם את צריכת המלח.
10. ללמוד ליהנות מן האוכל הביתי.
11. לתכנן ארוחות יחד עם בני המשפחה.
12. לבצע פעילות גופנית סדירה.
בקבוצה נדבר השבוע גם על טכניקות חשובות לימים לא שגרתיים
לחם ללא שמרים
סהכ" 40 פרוסות, כל פרוסה = 1 מנת פחמימה
החומרים:
4 כוסות קמח מלא
½ כוס נבטי חיטה
11/2 כפיות סודה לשתיה
11/2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כף אורגנו יבש
2 כפות גדושות פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 כפות שמן קנולה
2 כוסות רוויון
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת בצק די סמיך.
מרססים תבנית מוארכת גדולה במעט תרסיס שמן.
בעזרת ידיים רטובות שוטחים בתבנית את הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 50-60 דקות.