מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 35
12.5.13-18.5.13
"היה לי יום נוראי... לא הפסקתי לאכול!"
מי מאיתנו לא מכיר ימים כאלה?
למרות הכוונות הטובות, מצב זה בהחלט יכול לקרות. יש ימים שפשוט יוצאים מהתוכנית ואוכלים לא נכון!
בקבוצות נדון השבוע כיצד להתמודד במצבים אלה. התמודדות נכונה במצבים אלו הנה חיונית ביותר כדי לא לדרדר את המצב.
מתכון השבוע:
סירות חצילים עם בשר טחון
4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 3 מנות ירק
החומרים:
2-3 חצילים בינוניים, 500 גרם בשר טחון רזה, 2-3 שיני שום כתוש, 1 בצל קצוץ, 1 כפית שמן, 1 קוביית מרק עוף, 5 כפות עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, אורגנו.
ההכנה:
1. חוצים כל חציל לשניים.
2. מכניסים את החצילים למים רותחים בסיר גדול. מבשלים מספר דקות עד שמתרככים. מוציאים מהסיר.
3. מוציאים את תוכן החצילים ומועכים במזלג.
4. מערבבים בקערה את הבשר, החצילים, השום ומתבלים.
5. ממלאים את החצילים עם התערובת ומניחים אותם בתבנית.
6. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים חמים מעורבבים בשמן וקוביית מרק עוף.
7. אופים בחום בינוני עד שהבשר משחים.