מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 29
31.3.13-6.4.13
"מאז שאני עושה דיאטה, איבדתי את הספונטאניות שלי"...
מהי ספונטאניות באכילה?
לאכול מה שבא לי, מתי שבא לי, בכמות שמתחשק לי באותו רגע?
מה יתרונה ומה חסרונה של ספונטאניות באכילה עבורי?
על כל אלה נדון השבוע הקבוצות.
מתכון השבוע - סלט עוף בנוסח המזרח הרחוק
4 מנות, 1 מנה=1 מנת בשר, 2 מנות ירק, 1 מנות שומן.
החומרים: 4 יחידות חזה עוף, 1 כוס שעועית ירוקה מבושלת, 2 כוסות נבטים, 2 בצלים ירוקים, 2 גבעולי סלרי, 1 פלפל ירוק, 4 עלי כרוב לבן, 2 גזרים, מלח, פלפל, 2 כפות שמן, מיץ מלימון, 1 כף רוטב סויה, 2 כפות גרעיני חמניות קלויים, ג'ינג'ר טרי מגורד, קליפת תפוז מגורדת, ½ כוס יין לבן.
ההכנה: מכינים מרק צח עם 4 כוסות מים, יין, גזר, בצל ירוק וסלרי. כאשר מתחיל לרתוח מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא רך. מוסיפים מלח רק לאחר 10 דקות של בישול. מקררים במקרר. מוציאים מהמקרר וחותכים את העוף לקוביות. חותכים את הפלפל לקוביות ואת הכרוב לרצועות דקות, שמים בקערה ומוסיפים נבטים, מתבלים במיץ לימון, רוטב סויה, קליפת תפוז מגורדת, מלח, פלפל, שמן. מערבבים הייטב. מגישים בצלחות אישיות ומפזרים מעל גרעיני חמניות.