ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 27

17.3.13-23.3.13

מתכוננים לפסח

אחד משמות חג הפסח הנו "חג החירות", משום שמסמל את יציאת בני ישראל מעבדות לחירות.

כאשר אנחנו מחליטים לרדת במשקל , בעצם בוחרים לעבור מעבדות לחירות.

כיצד? על כך נדון השבוע בקבוצות...

מתכון השבוע:

קציצות כרישה ומצה אפויות

(6 מנות, 1 מנה = 1/3 מנת לחם + 1 מנת חלב)

החומרים: 1 כרישה בשרנית

              2 מצות קלות

              3 ביצים טרופות

              100 גרם גבינה מלוחה 5% (בולגרית או צפתית או גבינת עזים)

              1/2 כפית פלפל שחור

              תרסיס שמן

אופן ההכנה

1. מנקים היטב את הכרישה וחותכים לטבעות את החלק הלבן והירוק הבהיר. שמים את הטבעות 

   בסיר ומכסים במים. מבשלים 10 דקות במים רותחים.

2. מפוררים את המצות בקערה, ויוצקים על הפירורים כ – 1/4 כוס ממי הבישול החמים. מערבבים.

3. מסננים את הכרישה ומועכים אותה היטב (במזלג או בממחה או דוחסים דרך מסננת).

4. מוסיפים את תערובת המצה, הביצים, הגבינה והפלפל. מערבבים היטב.

5. מרססים תבנית אפיה בתרסיס שמן. מחממים מעט בתנור חם שחומם מראש (חום בינוני), יוצקים לתוכו כף  כף מהתערובת ואופים משני הצדדים עד שמזהיב.

מגישים חם, עם יוגורט או עם מיץ לימון.

חזרה לרשימה