מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 22
10.2.13-16.2.13
התכנית כסיפור אהבה
לא מעטים המשתתפים המקבילים את תכנית האכילה שלנו לסיפור אהבה. כמו בתחילתה של התאהבות, גם אצלנו אפשר לראות את ההתלהבות, את הברק בעיניים, את התחושה ששום דבר לא יכול להתקלקל יותר. גם אצלנו מגיע השלב בו לא הכל הולך חלק, קונפליקטים צצים, ההתמודדות לא כל כך קלה ויש גם אכזבות. גם בקרבנו צצות שאלות המטילות ספק בנכונות הדרך. גם אנחנו עוזבים לפעמים.
ואיפה אתם? מה הסיבות שהביאו אתכם לתכנית מלכתחילה?
מה אתם הייתם עושים בשביל לשמר את התלהבות ההתחלה?
מתכון השבוע - פטריות מוקרמות
4 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון חלבי + 1 מנת ירק
החומרים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות, 3 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות, 2 כוסות חלב דל שומן, 2 כפות קמח תירס, קורט זעפרן, 4 בצלים ירוקים (החלק הלבן) קצוצים דק, 4 כפות גבינה צהובה לייט מגורדת, מלח, פלפל שחור, תרסיס שמן
ההכנה:
מרססים תרסיס שמן במחבת טפלון ומחממים. מאדים את הבצל יחד עם הפטריות. כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את החלב והזעפרן. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שמתחיל לרתוח. בנפרד ממיסים את קמח התירס ב1/4 כוס חלב דל שומן. מוסיפים אותו לתבשיל ומערבבים כל הזמן על מנת שלא ייווצרו גושים. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן ויוצקים את התבשיל. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומקרימים בתנור עד לצבע זהוב.