מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 17
6.1.13-12.1.13
האם שינוי אפשרי?
מי שאומר לא- לא ישתנה, מי שאומר כן- יש לו סיכוי! המחשבה מאוד משמעותית. המשקל שלנו קשור לרגשות שלנו ולמחשבות שלנו.יש אנשים שהצליחו לרדת במשקל אך החשיבה לא השתנתה והם לא נעשו מאושרים יותר.אנשים משתנים אך מעט מאוד מביניהם עוברים טרנספורמציה.
השבוע בקבוצות נבדוק את עצמנו: האם עברנו שינוי/טרנספורמציה...?
מתכון השבוע:
מרק גולאש הונגרי
3 מנות, 1 מנה = 1 מנת בשר + 1 מנת לחם + 3 מנות ירק
* מתאים כארוחה חמה בערב
מצרכים:
1/2 ק"ג בשר הודו אדום לגולאש
1 כף קמח
3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 סלסילת עגבניות שרי קטנות
1 כוס גרגרי אפונה סנפרוסט
2-3 בצלים גדולים, קצוצים גס
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה (לא חובה)
2-3 שיני שום כתושות
1/2 1 ליטר מים חמים
תרסיס קל שמן
אופן הכנה:
חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומקמחים אותן.
מרססים שמן בסיר גדול ומאדים את הבשר כדי לסגור אותו מכל הכיוונים. מוציאים את הבשר .
מאדים את קוביות הבצל בתרסיס שמן שנותר בסיר הגדול עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומאדים במשך מספר דקות, מוסיפים חזרה את הבשר. מתבלים בפפריקה מלח ופלפל, מוסיפים את המים החמים ורסק העגבניות ומרתיחים. מוסיפים את האפונה ועגבניות השרי, מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומבשלים בכיסוי חלקי עד שהבשר רך.
מתקנים תיבול ומגישים.