מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מספר 130
15.4.12-21.4.12
מתי אני אוכל/ת יותר? כאשר...
א. אני יוצא/ת עם חברים למסעדה
ב. כאשר באים אורחים הביתה
ג. כאשר אני הולך/כת לאירוע
ד. כאשר אני יושב/ת ליד הטלויזיה
ה. בערב, בסופו של יום
ו. בסופי שבוע
ז. בחופשות
מתי אתם נוטים לאכול יותר?
חשוב לזהות מהם המצבים המקשים והשייכים לשגרת החיים שלנו. להיות מודעים לסכנות ולפתח אסטרטגיות פעולה כיצד להתמודד עימם.
מתכון השבוע:
תבשיל ירקות ופסטה
6 מנות, 1 מנה = 1 מנת פחמימה+1 מנת ירק
החומרים:
1 כוס פסטה מסולסלת (לפני בישול), 1 קופסת פטריות טריות שטופות וחתוכות לפרוסות, 1 קופסת פטריות שלמות קטנות, 2 בצל ירוק קצוץ, 1 גזר מגורד, 1 פלפל ירוק קצוץ, 4 כפות אפונה ירוקה, 3 כפות תירס, 1 שקית מרק צח 10 קלוריות, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, זעפרן, פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום קצוץ, 1/2 כוס יין לבן, תרסיס שמן.
ההכנה:
מבשלים את הפסטה "al dente". בנפרד מכסים את הפטריות, הבצל, הגזר, והפלפל, עם תרסיס שמן ומאדים אותם בסיר. מוסיפים את היין וממשיכים לאדות. מתבלים במלח, פלפל וזעפרן. מוסיפים את התבלינים האחרים ו מערבבים. מוסיפים את הפסטה וממשיכים לבשל עד שהירקות מוכנות. מוסיפים את התירס והאפונה. מבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, ומפזרים פטרוזיליה ובזיליקום לפני ההגשה.