ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 125

11.3.12-17.3.12

השבוע אנו עוסקים בקבוצות שלנו בנפילת מתח לאחר יום עבודה. למה זה קורה לנו? הרי אנחנו יודעים היטב שלא מדובר באכילה כתוצאה מרעב. אנחנו כבר מודעים לכך שהאכילה הזו באה למלא צרכים אחרים כגון הצורך להירגע מיום עמוס, לפצות עצמנו על יום קשה, למלא עצמנו באנרגיה בשביל שיהיה לנו כוח להמשיך את היום.

מה חסר? על כך נדבר במפגש...

מתכון השבוע:

לחמניות כוסמין

סה"כ 20 לחמניות

1 לחמניה = מנת פחמימה

החומרים:

450 גרם קמח כוסמין מלא (בערך שלוש ורבע כוסות(

5 כפיות מלח 

3 כפיות שמרים יבשים 

3 כפות גרעיני חמניות

3 כפות סוכר 

1/4 1 כוס (300 מ"ל) מים 

הכנה:

בקערת המערבל מערבבים ידנית את הקמח יחד עם המלח והגרעינים. 

 בקערה קטנה מערבבים את השמרים, הסוכר וחצי כוס מים. 

מפעילים את המערבל על מהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת השמרים, מערבבים חצי דקה ואז מוסיפים את שאר המים. 

מערבלים שלוש דקות. 

מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט עם הידיים ומכסים עם מגבת לתפיחה ראשונה להכפלת הנפח. 

מחממים תנור ל-240 מעלות. 

מניחים בתבנית עם שוליים יחסית גבוהים (4-5 ס"מ) מים שמים בתחתית התנור. 

מחלקים את הבצק ל-20 עיגולים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקמחים את הנייר לפני הנחת עיגולי הבצק במרחקים שווים. 

מניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה בערך, מכוסים במגבת מטבח. 

מפזרים מעל הלחמניות מעט קמח או זרעים, חורצים חריץ במרכז בעזרת סכין חדה ואופים 20 דקות. 

חזרה לרשימה