ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מספר 121

12.2.2012-17.2.2012

התקפי אכילה (בולמוסים)

השבוע בקבוצות של דיאטהקלאב נכיר מקרוב מהו התקף אכילה וננסה

להבין ממה נובעים התקפי אכילה.

מתכון ה שבוע:

לזניה בשרית

באדיבותה הרבה של danch מפורום משתתפים

4 מנות

כל מנה - 1 מנת חלבון בשרי, 1 מנת פחמימה, 4 מנות ירק

החומרים:

8 עלי לזניה 

600 גרם בשר טחון (אני עשיתי בקר רזה מעורב עם עוף) 

בצל בינוני חתוך לקוביות , גזר מגורד 

400 גרם עגבניות מרוסקות 

2 ביצים טרופות 

100 ג' רסק עגבניות 

מים 

כפית וחצי סוכר , כף אבקת מרק , פלפל שחור טחון , מלח, כפית פפריקה 

רוטב עגבניות: 

בצל קטן קצוץ, 5 - 6 עגבניות 

כוס מים 

כפית וחצי סוכר (לטעום),  אבקת מרק , פלפל שחור טחון , מלח, כפית פפריקה 

אופן ההכנה: 

לטגן את הבצל (בתרסיס שמן כמובן) עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר עד שהוא משנה צבעו לאפרפר.

להוסיף את שאר המצרכים (חוץ מהביצים) לתבל.

למלא מים בקופסא הריקה של העגבניות המרוסוקת, להרתיח ולהנמיך את האש ולבשל 10 דקות, לערבב מידי פעם.

להוריד מאש ולהוסיף פנימה 2 ביצים לערבב במהירות. 

רוטב עגבניות:

לטגן את הבצל עד הזהבה (בתרסיס), להוסיף את העגבניות, סוכר, תבלינים ולבשל כמה דקות.

להעביר לבלנדר לטחון ולבדוק טעמים. 

הרכבת הלזניה:

משמנים את התבנית (בתרסיס)

מניחים שכבה של עלי לזניה, מעל לצקת מרוטב העגבניות, לשים מחצית ממילוי הבשר לכסות בעוד שכבת עלי לזניה שוב רוטב עגבניות, מעל שכבה נוספת של בשר עלי לזניה ואת שארית הרוטב. 

לאפות בחום בינוני 180 מעלות 30 דקות. 

חזרה לרשימה