מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע ראש השנה
29/8-4/9
השבוע נתחיל בקבוצות של דיאטהקלאב את ההתכוננות לארוחות החג. נכיר את התפריט של ימי החג ונדון בדרכי ההתמודדות שלנו מול שפע הפיתויים הצפוי לנו.
מתכונים לחג
קדירת עוף וירקות בדבש
4 מנות
1 מנה = 1 מנת בשר + 1 מנת פחמימה + 2 מנות ירק
המצרכים:
8 שוקיים עוף
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
2 בצלים חתוכים לשמיניות
6 שיני שום קלופות וחצויות
4 גזרים קלופים וחצויים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לשמיניות
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קטשופ
4 כפות דבש
1 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)
תרסיס שמן קל
ההכנה:
מזהיבים את הפולקעס בסיר חם וכבד שרוסס בתרסיס שמן.
מוציאים לקערה.
מזהיבים את הבצל בשומן שנשאר בסיר.
מוסיפים את יתר הירקות ומערבבים שתי דקות נוספות.
מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את שאר החומרים.
מביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.
קציצות כרישה
מתכון מאת יחיאל פילוסוף
8 מנות – מנה=2 מנות ירק
חומרים:
5 כוסות כרישה (חלק לבן בלבד), שהן בערך 5 כרישות
1 כוס בצל קצוץ
1/2 כוס גדושה קמח תפוחי-אדמה 1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 ביצים טרופות
1/2 כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
מורידים שורשים ואת החלק הירוק מהכרישה ושוטפים את החלק הלבן היטב כדי להוציא שאריות אדמה.
פורסים.
שמים בסיר ביחד עם הבצל ומוסיפים מים רותחים עד מחצית כמות החומרים בסיר.
מביאים לרתיחה ומאדים 20 דקות בכלי מכוסה, עד שהכרישה והבצל רכים מאוד.
מסננים היטב וסוחטים כדי להוציא נוזלים.
טוחנים גס במעבד מזון ומוסיפים קמח תפוחי-אדמה, מלח, פלפל, ביצים ואבקת שום.
משמנים את הידיים ויוצרים 8 קציצות.
אופים על גבי נייר אפיה עד להשחמה