מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מס' 119
25-31/7
החופש הגדול בעיצומו
השבוע נדון בקבוצות של דיאטהקלאב בקשיים שמציב לנו החופש הגדול ונתכונן להתמודדות איתם.
כרוב ברוטב וינגרט
8 מנות, 1 מנה = 1 מנת ירק
החומרים:
1 כרוב גדול,
1 כוס חומץ לבן,
1 בצל חתוך לרבעים ,
2 שיני שום קלופות ושלמות,
מלח, פלפל שחור.
לרוטב:
1 כף חומץ לבן,
פטרוזיליה קצוצה,
פפריקה מתוקה,
2 שיני שום קצוצות,
מלח,
1 כף שמן קנולה/זית.
ההכנה:
בסיר שמים 4 כוסות מים וכוס חומץ, בצל, שום, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
פותחים את הכרוב, מפרידים קלות בין העלים ושוטפים.
כאשר המים רותחים מכניסים את הכרוב לסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
מסננים, מצננים במים קרים וחותכים את העלים לרצועות.
מקררים.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
כאשר הכרוב קר (רצוי מהמקרר) , מכניסים אותו לקערת סלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים.