מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מס' 111
30/5-5/6
חמשת שלבי האבל
השבוע בקבוצות של דיאטהקלאב נדון בפרידה מהאוכל בהקבלה לחמשת שלבי האבל. נלמד אותם ונלמד לזהות את מיקומינו בהם.
טונה צרובה ברוטב תרד
סה"כ 10 מנות , 1 מנה =1 מנת חלבון בשרי +1 מנת שומן
החומרים:
כ-2 ק"ג פילה טונה, פרוס למנות במשקל 200 גרם
מלח, פלפל שחור טרי
תרסיס שמן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
6 שיני שום כתוש
2 יחידות בצל, קצוץ
1/2 ק"ג תרד טרי
1 כוס יין לבן
2 כוסות ציר דגים
פלפל שחור, מלח
אופן ההכנה:
לרוטב- בסיר רחב או ווק מחממים שמן זית, מאדים את הבצל והשום ומוסיפים את התרד.
מטגנים 2 דקות ומוסיפים יין וציר.
מביאים לרתיחה ומצמצמים כ-5 דקות, עד קבלת סירופ.
מעבירים את תכולת המחבת לבלנדר, טוחנים ומסננים לסיר נקי. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
לטונה- מחממים מחבת פסים לצלייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן. מתבלים את נתחי הטונה בנדיבות וצורבים כדקה מכל צד.
מעבירים לתבנית תנור וצולים עוד 3-4 דקות.
מגישים מיד בליווי הרוטב.