ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מס' 111

30/5-5/6

חמשת שלבי האבל

השבוע בקבוצות של דיאטהקלאב נדון בפרידה מהאוכל בהקבלה לחמשת שלבי האבל. נלמד אותם ונלמד לזהות את מיקומינו בהם.

טונה צרובה ברוטב תרד

סה"כ 10 מנות , 1 מנה =1 מנת חלבון בשרי +1 מנת שומן

החומרים:

כ-2 ק"ג פילה טונה, פרוס למנות במשקל 200 גרם

מלח, פלפל שחור טרי

תרסיס שמן

לרוטב:

3 כפות שמן זית

6 שיני שום כתוש

2 יחידות בצל, קצוץ

1/2 ק"ג תרד טרי

1 כוס יין לבן

2 כוסות ציר דגים

פלפל שחור, מלח

אופן ההכנה:

לרוטב- בסיר רחב או ווק מחממים שמן זית, מאדים את הבצל והשום ומוסיפים את התרד.

מטגנים 2 דקות ומוסיפים יין וציר.

מביאים לרתיחה ומצמצמים כ-5 דקות, עד קבלת סירופ.

מעבירים את תכולת המחבת לבלנדר, טוחנים ומסננים לסיר נקי. מתבלים במלח ופלפל.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

לטונה- מחממים מחבת פסים לצלייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן. מתבלים את נתחי הטונה בנדיבות וצורבים כדקה מכל צד.

מעבירים לתבנית תנור וצולים עוד 3-4 דקות.

מגישים מיד בליווי הרוטב.

חזרה לרשימה