מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מס' 101
21-27/3
מתכוננים לפסח
השבוע נמשיך בקבוצות של דיאטהקלאב להתכונן לקראת חג הפסח ונעסוק במשמעות היציאה מעבדות לחירות עבור הרגלי האכילה שלנו.
חביתיות גבינה ברסק תפוחים
14 מנות, 1 מנה = 1/2 מנת לחם + 1/2 מנת חלב
החומרים:
לחביתיות:
4 ביצים
1+1/3 כוס חלב
6 כפות קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית מלח
תרסיס שמן
ממתיק מלאכותי (שווה ערך ל – 1 כפית סוכר).
למלית הגבינה:
300 גרם גבינת קוטג' 5% שומן
ממתיק מלאכותי (שווה ערך ל3 כפות סוכר)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס צימוקים
גרד קליפת מ – 1 לימון
להגשה:
רסק תפוחי עץ ביתי או מוכן (ללא תוספת סוכר)
אופן ההכנה:
1. להכנת החביתיות: מרססים מחבת בתרסיס שמן ומחממים אותה. מערבבים יחד את חומרי החביתית. מטגנים חביתיות דקות – כ – 1/3 מצקת בכל פעם.
2. מערבבים את כל חומרי המלית, וממלאים את החביתיות.
3. מגישים חם עם רסק תפוחי עץ.