מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מס' 178
7-13/3
המשמעות האמיתי של הגעה ל"משקל הרצוי"
השבוע נשוחח בקבוצות של דיאטהקלאב על המשמעות הנסתרת מאחורי המשקל הרצוי. נבדוק מה הוא מסמל עבורינו מעבר להיותו מספר ומה תהיה השפעתו על חיינו.
תבשיל פולי סויה
באדיבות רונית ה. מהקבוצה של מירה בחיפה
סה"כ 8 מנות.
כל מנה: 3 מנות פחמימה (או מנת חלבון בשרי) +מנת ירק
החומרים:
2 וחצי כוסות פולי סויה
3 בצלים בינוניים
1/3 כף סודה לשתיה
1/3 כוס רוטב סויה
קורט כמון
כף שמן
ההכנה:
1. לשטוף היטב את פולי הסויה ולהשרות למשך הלילה.
2. מסננים את המים של פולי הסויה מן ההשריה של הלילה.
3. לבשל את הפולים במים עם סודה לשתיה. לאחר רתיחת המים נוצר קצף לבן שיש להקפיד להוציאו. לאחר כ-10 דקות נפסקת היווצרות הקצף, יש להמשיך לבשל עד לריכוך הפולים כשעה וחצי ולסנן את המים.
4. לקלוף, לשטוף ולחתוך את הבצל הסכין "צ'יפס" במכונה ולטגנו בשמן עד שיזהיב.
5. להוסיף את פולי הסויה, רוטב הסויה ואת הכמון ולערבב.
6. לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב כ 40 דקות.
הערה: יש לברור היטב את הסויה ולשטוף אותה היטב לפני השרייה. במידה ונשארת כמות גדולה מהתבשיל ניתן לטחון בתוספת טחינה גולמית עד לקבלת מרקם אחיד (כמו סלט חומוס) . במידה ויש צורך ניתן להוסיף מים. אפשר להוסיף מעט לימון, מלח, פלפל ופטרוזיליה.