מתוך-->שיחת השבוע-->שיחת שבוע מס' 174
7-13/2/10
סגנון אכילה
השבוע בקבוצות של דיאטהקלאב נשוחח על סגנון האכילה שלנו.
נלמד לזהות אותו ונבדוק באיזה אופן מסייע לנו בתהליך הירידה במשקל
מתכון (באדיבות המנחה לימור גילת)
פסטרמה תוצרת הבית
במקום לאכול חומרי שימור, ניטריטים וניטראטים, אפשר בקלות רבה להכין פסטרמה ביתית:
1. לוקחים נתח של הודו נקבה טרי.
2. משרים במשך לילה במים עם כף מלח גס.
3. בבוקר – שמים את הנתח על נייר סופג ומתבלים: כפית חרדל ודבש + פלפל גרוס גס מעל ומתחת. אפשר לשים בתוך הנתח שיני שום שלמות.
תבלינים כמו פפריקה, שום כתוש, דבש וכו' – הכל הולך.
4. עושים לנתח מסאג' קצר ומכניסים בתבנית לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות, צולים במשך 20 דקות .
מניחים לנתח להתקרר בתוך התנור. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.
הפסטרמה יכולה לשמש כחלבון בצהריים, כפסטרמה בתוך כריך – וזה ללא כל חומר משמר. מחזיק מעמד במקרר כ- 5 ימים ללא חשש.
בתאבון מבית דיאטה קלאב !