ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

שיחת שבוע מס' 156

4-10/10/09

סבלנות:

השבוע נבחן בקבוצות של דיאטהקלאב את הסבלנות שלנו. הסבלנות שלנו כלפי תהליך שינוי, ההרגלים שאנו עוברים במקביל, למידת הסבלנות שלנו כלפי חברינו בקבוצה והסובבים אותנו. נבדוק את מידת הסבלנות שלנו ונשאל איך היא משפיעה על ההתנהגות שלנו.

אורז אדום ואורז בר עם חבושים ורימונים

 

המרכיבים (ל-6-8 מנות):  

מנה = 2 מנות פחמימה, 2 מנות שומן, ½ מנת פרי

1 כוס אורז אדום

1 כוס אורז בר

2 חבושים

160 גרם גרגרי רימונים

חצי חבילה (של מרכול) נענע, עלים בלבד, קצוצים

חצי חבילה (של מרכול) כוסברה, עלים בלבד, קצוצים

50 גרם אגוזי לוז קלויים, שלמים, קלופים או חצי קלופים

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 כף שמן אגוזים - לא חובה

2-3 כפות רכז רימונים – לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום 160 מעלות.
  2. מקרצפים חבושים תחת זרם מים ומניחים אותם כשהם שלמים בתבנית תנור קטנה, משומנת במעט שמן זית. אופים עד שניתן לנעוץ בהם מזלג. מצננים, מגלענים וחותכים לקוביות.
  3. מחממים כף שמן זית בסיר על אש גבוהה ומוסיפים כוס אורז אדום. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס גס ו- 2.5 כוסות מים רותחים. מחלישים את האש ומכסים. מבשלים במשך 20-30 דקות עד שהגרגרים רכים דיים -אך לא רכים מדי. אין צורך לחכות עד שכל המים יתאדו: טועמים, אם האורז מספיק רך, מכבים את האש, מסננים ומחזירים לסיר (בלי אש), מכסים ומניחים כך למשך 20 דקות נוספות, עד שהאורז יתייבש היטב.
  4. במקביל מכינים אורז בר, בצורה זהה, אלא שמוזגים 3 כוסות מים רותחים וממתינים מעט יותר (40 דקות לערך) עד שהגרגרים רכים דיים. מסננים ומחזירים לסיר (בלי אש) מכוסה, עד להתייבשות הגרגרים.
  5. כששני סוגי האורז יבשים מערבבים אותם (בלי אש), מוסיפים גרגרי רימונים, חתיכות חבושים, כוסברה, נענע ואגוזי לוז. מערבבים היטב. מוסיפים כף שמן אגוזים (או שמן זית), מלח, פלפל שחור גרוס גס וטועמים. מוסיפים מלח, פלפל או עוד מעט שמן אגוזים במידת הצורך. אפשר להוסיף מעט רכז רימונים (לא חובה) ולערבב. מגישים קר או בטמפ' החדר.

בתאבון מבית דיאטה קלאב

 

 

 

חזרה לרשימה