ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

איזו מתנה תתנו לעצמכם לכבוד ראש השנה?

שיחת שבוע מספר 1

ראש השנה

איזו מתנה תתנו לעצמכם בחג הזה?

אנו בפתחה של שנה חדשה, התחלות חדשות, התחדשות וגם הרבה הכנות לקראת הארוחות החגיגיות.

הדרך הנכונה ביותר לשפר את בריאותנו ולמנוע מחלות הנה ע"י בניית סגנון חיים בריא.

לא מדובר בהקרבה או בהימנעות מאותם הדברים שמביאים הנאה, אלא בעשיית הטוב ביותר עבורנו, מבלי להרגיש מקופחים. סגנון חיים בריא הוא גם גמיש, בעל רגעי חולשה אך אינו מתבסס על החולשות שלנו. לא מחפשים שלמות, אלא שיפור. בחיים יש הנאות וגם כאב, ואנחנו לומדים להתמודד עם מה שיש.

השינויים הם טובים כאשר מתרחשים בהדרגה ומותאמים לקצב הפנימי של כל אחד.

יחד עם זאת, אין לדחות ללא קץ את ההחלטה לשינוי. המתנה הטובה ביותר שאנחנו יכולים לעשות לעצמנו היא ההחלטה לשמור על עצמנו ולשפר את בריאותנו.

להתחיל מחדש

·         להתחיל מחדש פירושו לחדש את התקווה והאמונה שזה אפשרי.

·         הכל מתחיל בראש! נסו להיזכר כיצד עברתם חגים קודמים. האם הייתם במסגרת של דיאטהקלאב? האם הייתם מרוצים מתוצאות המשקל אחרי החגים?

·         מה קידם אתכם לעבר המטרה ומה הייתם רוצים לשנות?

·         היזכרו בדברים שעשיתם וכיצד הרגשתם עם עצמכם.

·         כיצד אתם רוצים להתחיל את השנה?

·         באילו צעדים תנקטו?

·         אילו מחשבות ילוו אתכם?

גישה חיובית: במקום לדחות את ההחלטה "לאחר החגים", החליטו לשמור על התוכנית ולקבל את החגים עם פחות קילוגרמים!

 

מסימני החג

1. תמרים – בראש השנה אומרים: "שהחיינו וקיימנו לאכול תמר", שהוא הפרי הראשון של השנה המתחדשת. 1 מנה = 2 תמרים לחים / יבשים (2 קטנים)

2. תפוח בדבש - בראש השנה טובלים תפוח בדבש ומברכים: "יהי רצון שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה". זהירות עם הדבש! מכיל 80% פחמימות פשוטות. 1 כפית = 65 קלוריות. מומלץ להשתמש בדבש קל.

3. רימון – "שירבו מעשינו הטובים כגרעיני הרימון". 1 מנה = ½ רימון קטן. לצורך הברכה מומלץ לאכול 1 כף.

4. דגים – שנהיה לראש ולא לזנב. נהוג לאכול דג קרפיון. יש לזכור שהנו עתיר שומן יחסית לדגי הים, מכיל 5% שומן, לכן אינו מומלץ לאכילה בתדירות גבוהה.

 

 

קרפיון בתנור עם זיתים

3 מנות, 1 מנה = 1 מנת חלבון בשרי + 1 מנת שומן + 1 מנת ירק

המצרכים:

·         600 גרם דג קרפיון - דג שלם נקי מקשקשים ופנים הבטן

·         1/2 כפית מלח 

·         1/4 כפית פלפל שחור 

·         מיץ מחצי לימון 

·         3 עגבניות פרוסות 

·         1 לימון עם קליפה 

·         1/2 כוס זיתים שחורים ללא גרעין

·         3 שיני שום פרוסות

·         1 כף שמן קנולה 

·         1 גבעול רוזמרין 

·         1 כף בזיליקום קצוץ

·         2 כפות כוסברה קצוצה

·         2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

להניח את הדג בתבנית פיירקס (להוציא את פנים הבטן ולנקות מקשקשים - אפשר גם כבר לקנות נקי).

לפזר על הדג מלח, פלפל שחור, שום ומיץ לימון.

לסדר פרוסות עגבניות, לימון פרוס וזיתים שחורים מסביב.

לערבב את כל התבלינים עם השמן, ולמרוח על הדג ועל העגבניות.

להכניס לתנור בחום של 190 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד שהדג משחים.

חזרה לרשימה