למה אני שמה את כל יהבי על הסלט ?
הסיבה הברורה לכל היא הירקות שהוא מכיל. הרבה ירקות ירוקים, מעט כתומים ואדומים, מגוון של ויטמינים טריים והרבה הרבה בריאות מרוכזת ! מעבר לכך, אם אני אוכלת סלט בארוחה, אני אוכלת פחות מהדברים המשמינים ההם … המקום בבטן יהיה מלא בסוף הארוחה, אבל בלי הרגשת הכבדות. את זה כולם יודעים, ומי שעושה דיאטה – גם מרגיש את זה.
הסיבה השנייה, החשובה לא פחות (לדעתי) אבל בכלל לא ברורה מראש, היא ההשקעה. כשאני משקיעה זמן וחותכת לעצמי סלט, אני בעצם משקיעה בעצמי, בדיאטה שלי. זה לא קשה להכין עוף שמתאים גם לי וגם לכ להמשפחה. לא קשה לשים תפוח אדמה במיקרו לחמש דקות. אבל לחתוך סלט, ולתבל אותו כך שיתאים לתוכנית שלנו, זו כבר השקעה יותר רצינית. זה מכריח אותי "להיות" בתוכנית, כל כולי וכל מאודי …. להתאמץ ולהתרכז בתוכנית. וגם מי שקונה ירקות חתוכים ורק מתבלת אותם כראוי – גם היא משקיעה בסלט (השקעה כספית רבה !). כך או אחרת, זו השקעה, וככל הידוע לי זו אחת ההשקעות המשתלמות ביותר בחיים שלנו – לא רק בהיבט הירידה במשקל, אלא בבריאות שלנו, אורח חיינו ואורך חיינו !
כמה טיפים מהימים האחרונים להעשרת הסלט בלי העשרה של הקלוריות:
הברור מאליו: להוסיף לימון או טיפה חומץ בלסמי.
לכל התיבול להוסיף קצת מים ! זה מדלל את השמן ויחד עם החומץ או הלימון ממש "מרטיב" את כל הירקות. הכוונה היא להוספה של שליש או חצי מהנפח של שאר הנוזלים, ולא להפוך את הרוטב למיימי מידי.
לשמור את הנוזלים שמפרישים הפלפלים הקלויים, ולהוסיף אותם לתיבול הסלט.
לשמור את המים של הבולגרית 5% ולהוסיף טיפה לסלט.
להוסיף חצי כפית או פחות של סוכרלוז – תתפלאו כמה טעים הסלט כשהוא טיפטיפה מתקתק !!! (טיפ שלקחתי מחמותי הרוסייה…)
לקצוץ דק עלי בזיליקום טרי או נענע – מרעננים כל סלט, מכל סוג.
לשקול להוסיף לסלט את החלבון או את הפחמימה: גבינה בולגרית, נתחי חזה עף, ביצה קשה, בורגול, קינואה – הכל הולך, אם רק מ-ו-ד-ד-י-ם !!!
שיהיו לנו הרבה אמונה וסבלנות,
אולה
עקיבה אחת
[…] סלט כל יום … ואני דווקא מבינה את חשיבות הסלט (ראו הפוסט הקודם […]