ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מנות עקריות

4 מנות, 1 מנה = 1 מנת בשר + 2 מנות פרי

המצרכים:

4 חבושים בגודל בינוני

1 לימון

10 כוסות מים

מלית הבשר:

2 פרוסות חלה קלה

500 גרם בשר הודו טחון

1 ביצה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית בהר (פלפל אנגלי טחון)

1/2 כפית מלח

1 כף צנובר

הרוטב:

1/2 כוס יין אדום

1 כוס מים

1 כף צנובר

8 שזיפים יבשים ללא גלעינים

ממתיק מלאכותי שווה ערך ל – 1 כף סוכר

1/2 כפית בהר

1/2 כפית קינמון

מיץ מ – 1/2 לימון

ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני.

שוטפים היטב את החבושים ומסירים מהם את הפלומה, מבלי לקלף. חוצים כל חבוש לשניים לרוחבו ומוציאים את הגלעינים.

פורסים פרוסות מהלימון ומכניסים לסיר עם המים והחבושים. מביאים לרתיחה ללא מכסה ומבשלים 5-10 דקות. מסננים ומקררים.

מכינים את המלית: משרים את החלה הקלה במים, סוחטים היטב, מוסיפים את הבשר, הביצה, התבלינים והצנובר. מערבבים ולשים היטב.

ממלאים כל חבוש ב – 1/8 מכמות המלית, ומניחים בתבנית אפיה כשצד המלית כלפי מטה.

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על החבושים. מכסים בנייר כסף.

אופים בתנור שחומם מראש במשך 1 שעה.

מסירים את נייר הכסף, הופכים את החבושים, צד המלית כלפי מעלה, ושוב יוצקים עליהם מהרוטב שבתבנית. מטפטפים מיץ לימון ומפזרים ממתיק מלאכותי.

מחזירים את התבנית לתנור ללא כיסוי ל – 30 דקות נוספות. מגישים חם.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב