ליצירת קשר
שם
דוא"ל
טלפון
הערות
מה התשובה לתרגיל שבתמונה?*
(כתבו ספרות בלבד)

מרקים

12 מנות, 1 מנה = 2 מנות פחמימה + 1/2 מנת ירק או 1 מנה = 1/3 מנת חלבון בשרי + 1 פחמימה + 1/2 מנת ירק

המצרכים:

1 כפית שמן זית,

 2 בצלים קצוצים דק,

3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים,

 2 כוסות עדשים כתומות,

 ענף רוזמרין (אופציונלי),

 2 כפות אבקת מרק,

 10 כוסות מים,

 מלח, פלפל שחור,

 מיץ מחצי לימון,

 1.5 כוסות אטריות שטוחות בינוניות, לא מבושלות.

ההכנה:

מאדים את הבצל בשמן זית עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה - שתיים. מוסיפים את העדשים, מערבבים ונותנים להם להתלהט. מוסיפים את המים, אבקת המרק והרוזמרין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מוסיפים את האטריות. מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור 10 דקות האטריות יהיו רכות. אם המרק סמיך מדי, ניתן לדללו בעוד מעט מים.

הערות:

עדשים הם קטניות וכידוע יכולים להוות תחליף חלבון או תחליף פחמימה.

 

בתאבון מבית דיאטה קלאב